Причини за НЗУ при жените

Най – честите причини за незадържане на урина при жените:

Погрижете се за вас!

За правилното функциониране на пикочната система отговарят много фактори, нарушението на един от тях, може да промени действието на другите. Ако за изпускането на урина е отговорна ниската еластичност на мускулите в малкия таз, състоянието може да се подобри, чрез извършване на лесни упражнения, т.н упражнения на Кегел. Положителните резултати от извършване на този вид упражнения, могат да се видят в относително кратък срок от време.

Посетете вашият доктор!

Голям процент от жените изпитват леко незадържане на урина. Ако проблемът се подценява, лекото незадържане, може да се засили.

Ако имате незадържане наурина (НЗУ), не отлагайте- консултирайте се с вашият лекар, за да се уточни, каква е причината на вашия проблем и как да се отстрани. Не препоръчваме да се занимавате с домашни методи за отстраняване на незадържането на урина. В много случаи, добри резултати се постигат с медикаментозно лечение, понякога е необходимо да се извърши хирургична намеса.

Научете, как да се подготвите за посещението при лекаря и защо е хубаво да се използват, като защитно средство на бельото, урологичните подложки Seni Lady вместо обикновените дамски превръзки.