Причините за НЗУ при мъже

Най – честите причини за незадържане на урина при мъже:

  • При продължителен натиск върху пикочния мехур – от заседнал начин на живот и наднормено тегло;
  • При различни видове болести, например: възпаление на пикочните пътища;
  • По време на прием на диуретици;
  • При андропауза;
  • След хирургични намеси.

Погрижете се за вас!

За правилното функциониране на пикочната система отговарят много фактори, нарушението на един от тях, може да промени действието на другите.

Ако за изпускането на урина е отговорна ниската еластичност на мускулите в малкия таз, състоянието може да се подобри, чрез извършване на лесни упражнения, т.н упражнения на Кегел.

Специално за вас сме подготвили серия от лесни упражнения, които можете да направите сами в дома, на работа или където и да сте. За да се запознаете с тях, натиснете тук. Положителните резултати от извършване на този вид упражнения, могат да се видят в относително кратък срок от време.

Посетете вашият доктор!

Голям процент от мъжете изпитват леко незадържане на урина (НЗУ). Ако проблемътсе подценява, лекото незадържане, можеда се засили. Не препоръчваме да се занимавате с домашни методи за отстраняване на незадържането на урина.

Ако имате незадържане на урина, не отлагайте-консултирайте се с вашият лекар, за дас е уточни, каква е причината на вашия проблем и как да се отстрани. Често при 50+ мъже, има асимптомна хипертрофия на простатата и незадържането на урина, може да бъде единствената проява на изменение в долния уринарен тракт. В много случаи, добри резултати се постигат смедикаментозно лечение, понякога е необходимо да се извърши хирургична намеса.

Научете, как да се подготвите за посещението при лекаря и защо е хубаво да се използват, като защитно средство на бельото, урологичните подложки Seni Man. Прочетете за андропаузата и хипертрофията – на простатата – най – честите причини за незадържане на урина при мъжете.