Икономически изгодно със Seni

Комбиниране на абсорбцията – какво е това?

Комбинирането на абсорбцията, е избор на абсорбиращи продукти, които трявба да отговарят на нуждите за моментното им използване, както и за допълнителна защита, с която ще се избегнат излишните разходи за пране на завивките.

От къде идва идеята за комбиниране на абсорбцията?

Човекът работи съгласно вътрешния си часовник. Дори при хора, които водят много разхвърлен начин на живот, се вижда един ежедневен цикъл, в който се вписват всякакви дейности, включително и физиологични.

През деня, производството на урина се осъществява непрекъснато и се увеличава, след като се доставят течности на организма. През нощта, когато организмът почива, производството на урина е ограничено. То варира в зависимост от продължителността на деня и нощта, като можете да се възползвате от този факт и да изберете подходящи абсорбиращи продукти.

Наблюдавайки пациентите и анализирайки няколко фактора, от гледна точка на повторяемост, може да се види една схема, характерна за всеки пациент. Колкото по-повтарящ е графикът за деня, толкова по-ясна е схемата.

Наблюденията, могат да бъдат описани в дневника на уриниране, който ще покаже, в коя част от деня има нужда от по – голям абсорбиращ продукт. Тези записки ще позволят, да се комбинира абсорбцията – лесна процедура, която позволява да се намалят разходите за абсорбиращите продукти, както и за прането на спалното бельо на болния, за който се грижите.

Практика на комбинираната абсорбция

Всеки трябва да разработи собствена система за комбиниране на абсорбцията на продуктите. Полезни могат дабъдат – следните пример:

  1. През нощта, интервалът между смените на пелените е дълъг – ако стандартната абсорбция не е достатъчна – изберете продукт с по-голяма способност за попиване. Пациент, който използва например Super Seni през деня, през нощта може да използва Super Seni Plus.
  2. Пациентите, които тренират пикочния мехур, не се нуждаят от продукти с повишена абсорбция – те имат нужда от защита в случай, че не успеят навреме да стигнат до тоалетна, достатъчни ще им бъдат анатомични или урологични подложки (в зависимост от тежестта на проблема с незадържането на урина – НЗУ).
  3. Ако пациентът има периодично малки изпускания на урина през нощта, вместо да използва пелени с по-добра абсорбция, хубаво е да се обмисли използването на хигиенни чаршафи, които ще защитят леглото и намалят разходите за пране на завивките.

Комбинирането на абсорбцията си заслужава, защото чрез ограничено протичане на урина, може да сеспестят до 20% на месец.